Grand Romania

Cat de bine cunoasteti Romania? Echipa noastra a creat un circuit intern special, de 12 zile,  pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din Romania! Iata descrierea mai jos:

Bucuresti – Sibiu (1n) – Cluj (1n) – Maramures (2n) – Bucovina (2n) – Brasov (2n) – Tulcea (1n) Constanta (2n) – Bucuresti

Ziua 1: Bucuresti- Curtea de Arges- Sibiu , 282 KM (L,D)

Incepe turul cu vizitarea Bucurestiului – capitala Romaniei, un oras numit Micul Paris al Balcanilor intre cele doua razboaie mondiale. În timpul turului orașului, vă veți opri la Arcul de Triumf, la Piața Revoluției și la Palatul Parlamentului. După turul orașului, mergeți spre Transilvania. Înainte de a traversa Carpații Meridionali, ne vom opri la Curtea de Argeș pentru prânz și pentru a vizita prima capitală de vară din Valahia. Vom ajunge seara la Sibiu, una dintre cele mai frumoase cetăți germane din Transilvania, care a fost pentru veacuri reședința guvernatorilor din Transilvania. Cina si innoptarea se face la un hotel de 3 * / 4 * din Sibiu.

Ziua 2: SIBIU – ALBA IULIA – CLUJ NAPOCA, 170 KM (B, L, D)

Mic dejun la hotel. Dimineața, vizitați orașul vechi din Sibiu. Veți vizita faimosul Muzeu de Artă Bruckenthal – primul muzeu de artă din România, Catedrala Evanghelică și Podul Mincinosilor, primul pod de fier din Transilvania. Apoi vom merge la Alba Iulia pentru a vizita Catedrala Catolică – locul în care este îngropat Iancu de Hunedoara, tatăl lui Mathias Corvinus (cel mai renumit rege maghiar). Dupa masa de pranz vom merge spre Cluj Napoca – unul dintre cele mai importante centre culturale si universitare din Romania. Cina si innoptarea se face la hotel de 3 * din Cluj Napoca.

Ziua 3 : CLUJ-NAPOCA – MARAMURES, 230 KM (B, L, D)

Mic dejun la hotel. După un tur al orașului din Cluj Napoca, veți vizita zona Maramureșului – cea mai tradițională zonă din România, locul pe care nici romanii nu l-au putut cuceri, locul unde dacii liberi au fost păstrați ca o civilizație. Vizitați biserica de lemn din Surdesti – Patrimoniu cultural mondial. Este considerata cea mai inalta cladire din lemn din lume, cina si innoptarea se face într-o casă autentică din Maramureș.

Ziua 4: MARAMURES, 180 KM (B, L, D)

Mic dejun. Vizitați regiunea Maramureș – veți vizita câteva exemple frumoase de patrimoniu cultural mondial – bisericile de lemn din Budesti, Călinești, Rozavlea și Bogdan Vodă. Apoi vizitați Cimitirul vesel, în Sapanta. Pranz la un restaurant local pe traseu. Cina si cazarea se vor face intr-o casa din Maramures.

Ziua 5: MARAMURES – GURA HUMORULUI, 220 KM, (B, L, D)

Mic dejun. Vom merge spre Pasul Prislop în Moldova, o zonă renumită datorită mănăstirilor, cu frescele lor unice în exterior. Cina si cazarea la un hotel de 3 * / 4 * in Gura Humorului.

Ziua 6: GURA HUMORULUI – TURURI DE MANASTIRI – GURA HUMORULUI, 200 KM (B, L, D)

Mic dejun la hotel. Vizitați cele mai importante mănăstiri din Bucovina. Veti vizita Manastirile Arbore, Sucevita, Moldovita si Humor.  Pranz pe traseu la un restaurant local, iar la sfarsitul zilei – Manastirea Voronet – Perla Moldovei, o manastire adesea numita Capela Sixtina a Estului, renumita pentru culoarea ei unica albastra. Cina si cazarea la un hotel de 3 * / 4 * in Gura Humorului.

Ziua 7: GURA HUMORULUI – CHEILE BICAZULUI  – POIANA BRASOV, 350 km (B, L, D)

Mic dejun la hotel. Plecăm astăzi la Brașov – cea mai mare cetate-oraș din Transilvania. Pe drum, veți vizita Cheile Bicazului, unul dintre cele mai spectaculoase canioane românești. Luați masa la Lacul Roșu, cu meniu de păstrăv. Cina si innoptarea la un hotel de 3 * / 4 * in Poiana Brasov (sau Brasov).

Ziua 8: POIANA BRASOV – BRAN – SIGHISOARA – POIANA BRASOV, 330 KM (B, L, D)

Mic dejun la hotel. Dimineața, vizitați orașul vechi din Brașov. Veți vedea faimoasa Biserică Neagră – cea mai mare biserică gotică din Europa de Est, Biserica Sf. Nicolae și Prima Școală Română, un avanpost al culturii românești în provincia medievală a Transilvaniei. Apoi ajungem la Bran pentru a vizita Castelul Dracula și a lua masa. Dupa masa de pranz – mergem la nord de Brasov pentru a vizita cetatea impresionanta din Sighisoara, un oras din secolul al XIII-lea, care a fost declarat Patrimoniului Cultural Mondial. Înapoi la Poiana Brașov pentru cină și cazare.

Ziua 9: BRASOV – SINAIA – TULCEA, 390 KM (B, L, D)

Mic dejun la hotel. Mergem spre sudul tarii, pe valea Prahovei. Veti vizita unul dintre cele mai frumoase castele din Europa – Castelul Peles din Sinaia, construit de regele Carol I ca resedinta de vara. Ziua 9 se va încheia la Tulcea – Poarta spre Delta Dunării. Cina si innoptarea la un hotel de 3 * / 4 * din Tulcea.

Ziua 10: TULCEA – CONSTANTA, 130 KM (B, L, D)

Mic dejun la hotel. Astăzi veți face o croazieră în Delta Dunării – un loc care a intrat pe lista UNESCO a patrimoniului natural mondial. Noi specii sunt descoperite aici zilnic și adăugate la mii de specii cunoscute. Luați masa la bordul navei. După croazieră, mergeti spre Constanta, cel mai mare oras-port din Romania la Marea Neagra. Cina si innoptarea se face la un hotel de 3*/4* din Constanta.

Ziua 11: CONSANTA (B, D)

Mic dejun la hotel. Ziua libera de viztat. Puteti petrece ziua in Mamaia-cea mai faimoasa statiune de pe litoralul romanesc sau puteti vizita centrul vechi al Constantei si sa petreceti ziua la cumparaturi. Cina si innoptarea au loc la un hotel de 3*/4* in Constanta.

Ziua 12: CONSTANTA – BUCURESTI, 266 KM (B)

Mic dejun la hotel. Mergem spre Bucuresti- Capitala Romaniei. Turul nostru se va incheia fie la hotelul dvs, fie, in functie de zborul dvs, la Aeroportul International Otopeni.

 

Pentru mai multe informatii despre circuit, oferte in functie de numarul de pasageri si orice alte informatii, nu ezitati sa ne contactati accesand formularul nostru de contact!